2019 Beslenme Trendleri

2019 Beslenme Trendleri

Yeni yılla beraber beslenmede de trendler hızla değişiyor! Peki bu sene beslenmede neler değişecek? 2019’da yıldızı parlayacak ve çekim alanımıza girecek trendler neler?


Pegan Tarzı Beslenme Revaçta!


Bir dönem tamamen ilk insanlardaki gibi yüksek proteinli beslenmeye dönmek popülerdi. Son dönemlerde ise vegan/vejetaryen beslenmenin de eskiye nazaran yıldızının daha parlak olduğu günlerdeyiz. Ancak 2019 her ikisinin de ortasını bulduğumuz bir yıl olacak. Çoğunluğunu meyve/sebze ağırlıklı beslenmenin oluşturduğu Pegan Diyeti’nde doğal beslenen hayvanların etini uygun miktarlarda tüketmekte herhangi bir sakınca yok. 2019, aşırılara kaçmak yerine dengeli ve doğal beslenmenin gündemde olacağı bir yıl gibi görünüyor.

Ekmek Senesi: 2019!


Her kilolarımızdan kurtulmaya çalıştığımızda hayatımızdan çıkardığımız; ancak bir türlü kopamadığımız eski bir dostumuz ekmek. Kimi zaman aramıza kara kedi girse de aslında sorunun kendisinden değil, içerisinde kullanılan malzemelerden olduğunu çok iyi biliyoruz. 2019 yılında bu bilincimizi bir tık daha öteye taşıyarak ev yapımı, doğal, bol tahıllı ekmeklere hak ettikleri yeri vereceğiz. Her yerde çeşit çeşit ekmekle karşılaşmanın yanı sıra evde kendi ekmelerini yapan kişilerin sayısı da 2019’da çok daha fazla olacak!
  

Yağlardan Özür Dileme Zamanı!


Birkaç sene önceye kadar onları çok kötüledik! Kilo almamızın ve birçok hastalığın sebebi olarak onları gösterdik. Neyse ki yararlı olanların kıymetini geç de olsa anladık ve hayatımıza dahil etmeye başladık. Ancak bu sene bir adım daha öteye geçerek hayatımızın tam merkezine oturacaklar! Sıkı durun! Artık “yağı azaltılmıştır” ibaresi yerine “yararlı yağ asitleri içerir” açıklamasını arar olacağız. Sağlıklı yağlardan zengin atıştırmalıklar, yağ yakan çikolatalar bu sene rafların yeni gözdeleri olacak!



Pembe Gözlükleri Yeniden Takın!


2019 beslenme açısından bol renkli ve keyifli bir sene olacağı benziyor. Ancak bir sebze var ki hem yeri hem de rengi bizim için apayrı. Evet, bu sene pancarlı tarifler çok daha gündemde olacak. Gerek tariflerde verdiği şahane renk, gerek antioksidanlardan zengin içeriğiyle yemeklerini, tatlılarını, barlarını ve atıştırmalıklarını daha fazla görmemiz hiç de şaşırtıcı olmayacak!



Dondurmalara ve Tatlılara Yenilik Geliyor!


Bu seneye kadar bildiğiniz tüm tatlıları unutun! Özellikle rafine şekerin popülaritesini iyiden iyiye kaybetmesiyle beraber tatlılar da hem daha renkli hem de daha besleyici hale gelmeye başlıyor. Çikolatalı humus, kakaolu avokado dondurması, muzlu-kırmızı meyveli dondurmalar bu senenin gözde ve sağlıklı tatlıları olacak!



Şekerle Tamamen Vedalaşıyoruz!


Rafine şekerin hiçbir faydasını görmediğimiz konusunda artık hem fikiriz. Üstelik tatlı hazzını alacağımız bu kadar yararlı yiyecek varken, boş kalori kaynağı olan şekerle hem metabolizmamızı hem de mikrobiyotamızı bozmak istemiyoruz. Bu sene rafine şekerle iyiden iyiye vedalaştığımız bir yıl olacak. Ürünlerin, tariflerin, dışarıda tükettiğimiz besinlerin içerisinde de daha az şekerin olduğu, doğal tatların ise daha baskın olduğu birçok keşfimiz olacak.



Bitkisel Sütlere Dönüş!


Git gide bitkilerin hem kendisinden hem de ürünlerinden daha çok keyif almaya başlıyoruz. 2019 bitkisel sütlere olan ilginin artmasıyla bu keyfi iyiden iyiye yaşayacağımız bir yıl olacak. Bitkisel sütlerin hem çeşitlerinin çok daha arttığını ve tariflerde daha sık kullanılmaya başladığını görmek mümkün olacak. Özellikle vitamin ve mineral ilaveli formlarıyla gönlümüzü fethedeceğe benziyorlar.



Sürülebilir Tohum Ezmelerine Merhaba!


Yer fıstığı ezmesi, fındık ezmesi gibi yağlı tohumların türlerine alışığız. Ancak bu sene biraz daha fazlasını görmemiz mümkün! Çünkü keten tohumu, ayçekirdeği, chia gibi yağlı tohumların ve hatta bazı meyve çekirdeklerinin sürülebilir halleri kavanoza giriyor! 2019 sabahları sürülebilir tohumlarla beraber başlayacak gibi duruyor.



Probiyotiklerle Samimiyetimiz Artıyor!


Evet, artık bağırsak floramızın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Probiyotik içeren yiyecek ve içeceklerin yanı sıra probiyotik takviye kullanımında da bilinç kazanmaya başladık. 2019’da bu yararlı bakterilerin suşlarını daha yakından tanıyacağız. Kullanma konusunda ise daha seçici olacağız. Araştırmacılar bu türler üzerindeki çalışmalarına devam ederken, probiyotik kullanımında bile kişiselleşmeye doğru yöneleceğimiz günler kapıda! Üstelik probiyotiklerin eklendiği birçok ürünle bu sene tanışmamız mümkün!





Hazır Beslenmenin Kalitesi Değişiyor!


Paketli ürünleri bir yandan sorgularken bir yandan artan çeşitlerle beraber deneme isteğimiz de artıyor. Açıkçası bu sene onları suçlamak yerine daha yakından tanımayı tercih edeceğiz. Kaliteli ürün seçimine özen göstererek bilinçli tüketici olma yolunda attığımız adımlar da bizi destekleyecek. Bu sene market raflarında hem hazır yiyecek hem de sağlıklı atıştırmalıklar anlamında tabiri caizse bir patlama yaşayacağımız kesin. Onları tamamen kötülemek yerine içeriğini sorgulayarak hayatımızda nasıl bir yer vereceğimizi düşüneceğimiz bir yıl olacak.



2019’un en güzel yanı ise yeni umutlarla, bol mutlulukla, sağlıkla ve sevgiyle onu kucaklamamız olacak! Hepimiz için kendimizi daha iyi tanıyacağımız, hayattan çok daha fazla keyif alacağımız, özümüzü bulacağımız, sevdiklerimizle beraber olacağımız harika bir sene olsun!

Mutlu Yıllar!

Yorumlar
Henüz yorum yok
Adınız

Tarif Gönder

Sen de tarifini gönder yayınlayalım
TARİF GÖNDER
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aramıza Siz de Katılın

  • 3050 üye,
  • 1920 tarif,
  • 954 makale
Şimdi ücretsiz katıl