Ev Yapımı Vişne Suyu

Ev Yapımı Vişne Suyu Tarifi

Vişnenin en güzel hallerinden biri evde yapılan meyve suyu. Hem kendiniz hem de çocuklar için %100 doğal ev yapımı organik vişne suyu tarifi

5.0

HAZIRLANMA SÜRESİ
30 Dakika

Tarife Başlamadan Önce

Vişne, gülgiller familyasından bir meyve türüdür aslında. Birçok kaynakta vişnenin muhtemel anavatanı olarak Hazar Denizi ile Kuzey Anadolu dağları arasında kalan bölge kabul edilmektedir. Vişnenin botanikteki latince adı olan P. cerasus bugünkü Giresun'un eski adı olan Kerasus'tan gelmektedir. Kirazla, meyvesinin dışında farklılıkları vardır. Yaprakları kiraz yapraklarından daha küçüktür. Dalları kiraz ağacının dallarına göre daha yaygındır. Vişnenin İran'ın kuzeyiyle Türkmenistan arasındaki bölgede ortaya çıktığı ve oradan Avrupa'ya kadar yayıldığı sanılmaktadır.

Anayurdu Anadolu ve Balkanlar olan vişne, 5–7 m kadar boylanabilir; 4 yaşındayken meyve vermeye başlar ve 40-50 yıl yaşar.
Vişne, yuvarlak taçlı ve kiraza göre daha çalımsı görünüşlüdür. Gövdesi kırmızımtırak gri benekli, donuk ya da parlak renklidir. Dalları kirazınkinden ince ve yay gibi olup sarkıktır. Yaprakları da kirazınkinden daha küçük, ayası düz, parlak yeşil renkli ve tüysüzdür. İlkbaharda erken açan çiçekleri beyaz renklidir. Bir salkımında birden fazla ve altıya kadar değişen sayıda çiçek açar. Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlayan meyveleri, kirazdan biraz basıkçadır. Olgun vişneler, bol sulu ve siyaha yakın kırmızı renklidir. Yani Temmuz ayında olgunlaşan vişne aslında yaz meyvesi. Peki biz “Kış günü nereden bulacağız vişneyi de suyunu yapacağız?” diye sorarsanız. Yazdan ayıklayıp yıkadığınız vişneleri poşetleyerek dondurucuya koyarsanız kışın da kendi vişne suyunuzu yapabilirsiniz. O halde hadi tarife... 


Ev Yapımı Vişne Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 2 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker

Ev Yapımı Vişne Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 500 gram çekirdeği çıkarılmış vişneleri, 2 litre su, 2 su bardağı toz şekeri koyuyoruz. Orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıyoruz ve vişneler yumuşayıp şekilleri bozulana kadar kaynatıyoruz.

Ocaktan alıp süzgeçten geçirerek sürahiye dolduruyoruz ve soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Bu Tarifi Siz de Yaptınız mı?
10 kişi bu tarifi yaptı
Yorumlar
Henüz yorum yok
Adınız
5.0

Tarif Gönder

Sen de tarifini gönder yayınlayalım
TARİF GÖNDER
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aramıza Siz de Katılın

  • 3050 üye,
  • 1920 tarif,
  • 954 makale
Şimdi ücretsiz katıl