Papatya Çayı İçenler Tehlikede Olabilirsiniz!

Papatya Çayı İçenler Tehlikede Olabilirsiniz!

Papatya çayınızı yudumlamadan önce yazımızı okumanızda fayda var. Neden tehlikeli? Ne zaman tüketmemeli? Gibi soruların cevabı yazımızda…


Papatya çayı denildiğinde akla sarı merkezli, beyaz yapraklı minik çiçekler gelir. Göze hitap eden bu güzellik, bazı durumlarda vücudumuzda tehlike sinyalleri çaldırabilir. Bu sinyalleri dikkate almadığımız takdirde ise ölümcül sonuçlar doğurabilir. Kötü bir sürprizle karşılaşmamak için her tükettiğimiz besinin sadece yararlarını değil, zararları ve yan etkilerini de öğrenmek, bilmek, ona göre davranmak gerekir.

Papatya çayı günlük rutininizde vazgeçilmezlerinizin arasındaysa, uyku sorunu yaşadığınız için sık sık tüketmek durumunda kalıyorsanız zararları konusunda da bilgi sahibi olmanızda fayda var diye düşünüyoruz. 

Papatya Çayı ve Alerjik Reaksiyonlar:

Papatya ve Asteraceae familyasından olan kanarya otu, krizantem, kadife çiçeği, ragweed, karahindiba, nergis, arnika, ayçiçeği, ekinezya ve aster gibi bitkilere karşı alerjik reaksiyonlar yaşadıysanız papatya çayı içmemeniz en doğrusu. Çünkü bu bitkilerde bulunan polenlerden papatyada da bulunur. Bu durumda papatya çayı tükettiğiniz takdirde deri döküntüleri, boğazda şişlik, nefes darlığı ve şiddetli vakalarda anafilaktik şoka neden olabilir.



Papatya Çayı ve Astım:

Bazı astım hastalarında solunum yetmezliğine ve ciddi astım krizlerine sebebiyet verdiği bilinmektedir. Astımı ağırlaştırması da cabası. Doktorunuza danışmadan diyetinizde olmaması gereken bir çaydır.

Papatya Çayı ve Cerrahi Müdahale:

Yakın zamanda cerrahi müdahale geçirecekseniz papatya çayını en az 1 hafta 10 gün önceden bırakmanız gerekiyor. Acil bir ameliyat ise doktorlarınıza mutlaka papatya çayı tükettiğinizi bildirmelisiniz. Çünkü papatya çayında iç kanama tehdidine neden olabilen doğal kan inceltici bileşikler mevcuttur. 

Papatya Çayı ve İlaçlar:

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda papatya çayı antikoagülan ilaçlar ile alındığında örneğin; heparin, warfarin, klopidogrel, tiklopidin veya pentoksifilin gibi vücudun olumsuz tepkiler gösterdiği gözlemlenmiştir. Diyabet hastalarının kullandığı ilaçlar sebebiyle papatya çayı içmeleri önerilmez. Papatya çayı vücutta metabolize olduğu zaman, kan şekerinin hızlı bir şekilde düşmesine sebebiyet verebilir. Ayrıca doğum kontrol hapları ile etkileşime girebilir.

Papatya Çayı ve Epilepsi:

Papatya çayı ve papatya yağının sinir sistemi üzerinde önemli etkileri bulunur. Tam da bu sebepten ötürü epilepsi hastalarının kullanması yasaktır.



Papatya Çayı ve Hamilelik:

Papatya çayı içeriğinde bulunan aktif maddeler nedeniyle bir rahim uyarıcısıdır. Hamile kadınlarda düşük riskini arttırır. Ayrıca papatya çayını hem hamile hem de bebek emziren kadınların kulanmaması gerekir. Uzun vadede size ve bebeğinize ne gibi sorunlar yaratacağı hususunda henüz yeterli bir araştırma yok maalesef. Ancak günümüzde geçerli toksisite raporlarına göre küçük çocukların, hamilelerin, emziren kadınların, karaciğer veya böbrek hastalığı olanların tüketmemesi gereken bir bitki çayı. 

Papatya Çayı ve Gevşeme Hali:

Papatya çayı yatıştırıcı etkisi nedeniyle uykusuzluğa iyi gelmektedir. Uykusuzluğun tedavisinde etkili olmasına rağmen ağır işlerde, konsantrasyon gereken bir proje üzerinde çalışıyorsanız, bir toplantıya katılacaksanız veya araç kullanacaksanız kesinlikle tüketmemeniz gereken çayların başında geliyor. Çünkü yatıştırıcı etkisi gevşemeye/uyuşmaya sebep oluyor.

Şifalı günler dileriz...

Yorumlar
Henüz yorum yok
Adınız
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aramıza Siz de Katılın

  • 3050 üye,
  • 1920 tarif,
  • 954 makale
Şimdi ücretsiz katıl