Sağlıklı Bir Yılbaşı Sofrası Nasıl Olmalı?

Sağlıklı Bir Yılbaşı Sofrası Nasıl Olmalı?

Yiyeceklerin büyüsüne kapılarak aşırıya kaçmamaya dikkat! Yılbaşının fit’i olmanız için ve bütün bir yılı fit geçirebilmeniz için size birbirinden özel önerilerimiz var!


Sağlıklı Bir Yıl Geçirmek İçin Yeni Yıla Sağlıkla Girin!

Her biten yıldan daha da iyi olmasını umduğumuz yepyeni bir yıl bizleri bekliyor! Elbette sevdiklerimizle, ailelerimizle ve dostlarımızla bir araya geldiğimiz bu özel günde, keyifli sohbetin yanında lezzetli yiyecekler de bize eşlik edecek! Kendinizi lezzetli yiyeceklerin büyüsüne kaptırarak aşırıya kaçmamaya dikkat! Yılbaşının fit’i olmanız için ve bütün bir yılı fit geçirebilmeniz için size birbirinden özel önerilerimiz var!

1) Aperatiflere Dikkat!: Eğer yılbaşında misafirlerinizi kendi evinizde ağırlayacaksanız elbette mutafağa hakim olmak ve sağlıklı lezzetler geliştirmek çok kolay! Humusla beraber sunacağınız çiğ sebze şeritleri, avokadolu kanepeler,  yoğurt sosu marul kayıkları sofranızı süslemek için kullanacağınız fit alternatifler olabilir. Ancak dışarıdaysanız sofraya hakim olmak bu kadar kolay olmayabilir. Gecenin sonuna doğru kaloriyi arttıracağınız için mezelerin ve salataların mümkün olduğunca en masumlarını seçmeye çalışın.

Mayonezli, bol yağlı mezeler veya aperatifler hem sindirim sorunları yaşamanıza hem de kaloriyi arttırmanıza sebep olabilir.  Tercihiniz mümkün olduğunca bol yeşillik içeren salatalar ve az yağlı zeytinyağlılardan olsun. Eğer salatayı ayrı bir tabakta alıyorsanız yağsız ve sossuz olmasına özen gösterin. Ancak eğer salata ortaya yağı ve sosu dökülmüş olarak geliyorsa salata tabağının üst kısımlarından alarak yağlı ve soslu bölümden mümkün olduğunca kaçabilirsiniz. Eğer menünüzde çorba varsa sindirimi kolaylaştırmak ve mide hacminizi sağlıklı bir şekilde doldurmak için yemeğe mümkün olduğunca az yağlı, 1 kepçe çorba ile başlayabilirsiniz.

2)  Ana Yemeği Tüketirken!: Elbette sofralarda bu gecenin en özel yemeği yılbaşı hindisi! Hindinizi tüketirken en yağsız olan göğüs kısmından tüketmeye ve tükettiğiniz etin derisiz olmasına özen gösterin. Et tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat! Tükettiğiniz etin eliniz büyüklüğünde olması yeterli.  İç pilav oldukça yağlı olarak hazırlanacağından 3-4 yemek kaşığını geçmemeye özen gösterin.


3)İçecekler: Yılbaşı gecesi tükettiğiniz karbonhidrat ve yağ miktarı yükseleceğinden içeceklerinizi mümkün olduğunca dengeli tüketmeye çalışın. Alkol tüketmeyenler yemeklerinin yanında limonlu soda gibi alternatifler tüketebilirken, alkol almak isteyenler için en uygun alternatif 1-2 kadeh şarap olacaktır. Eğer içkinize daha fazla devam etmek istiyorsanız yemekten sonra ikram edilen tatlı ve meyveleri nazikçe geri çevirebilir ve içki tüketiminizi bir miktar daha arttırabilirsiniz. Eğer alkole devam edip etmeme konusunda kararsız kaldıysanız bardağınızdaki içkinin içerisine biraz soda ilave edin. Böylece içtiğiniz süreyi uzatabilir ve ikinci kadehi gerçekten isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.

4)Tatlılar, Meyveler ve Kuruyemişler: Gecenin sonuna doğru ikram edilen kuruyemişler, tatlılar ve meyveler gözünüze oldukça lezzetli görünüyor olabilir. Ancak 2022’ye nfit siz girmek istiyorsanız aralarındaki dengeyi oldukça iyi kurmalı ve mutlaka birini geri çevirmelisiniz. Yılbaşı gecesinde 2 porsiyon meyvenin yanına 10 adet fındık, badem gibi kuruyemişlerden ekleyebilir veya 1 porsiyon sütlü tatlı tüketebilir veya 1 ince dilim yaş pasta (kremasının ayrılmasına özen gösterin) ile gecenizi sonlandırabilirsiniz. Unutmayın, gecenin sonuna doğru kaloriyi ne kadar arttırırsanız sindirim problemleri yaşamanız ve ödem problemleriyle karşı karşıya kalmanız o kadar zor olacaktır.

Yorumlar
Henüz yorum yok
Adınız

Tarif Gönder

Sen de tarifini gönder yayınlayalım
TARİF GÖNDER
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aramıza Siz de Katılın

  • 3050 üye,
  • 1920 tarif,
  • 954 makale
Şimdi ücretsiz katıl