Sarımsak Turşusu

Sarımsak Turşusu Tarifi

Kışın vazgeçemediğimiz lezzetlerden biri de turşudur. Hele ki doğal antibiyotik sarımsak turşusu varsa soframızda kışın hastalıklar da bizden uzak demektir...

5.0

HAZIRLANMA SÜRESİ
20 Dakika

Tarife Başlamadan Önce

Germanyum ve selenyum açısından zengin topraklarda yetişen sarımsak, yıllık bitkilerdendir. Ona kültür bitkisi denmesinin sebebi ise doğada yabani hayatta yetişemiyor olmasıdır. Sarımsak tarihi oldukça eskiye dayanır. Mısırlılar, Babilliler, Yunanlılar, Romalılar ve Çinliler de dahil birçok uygarlık sarımsak kullanmıştır. Tıbbın babası eski Yunan hekimi Hipokrat'ın (M.Ö. 460-370) oldukça fazla hastalık çeşidinin tedavisinde sarımsak reçete ettiği vurgulanmaktadır. Antik Yunan döneminde yapılan olimpiyatlarda sıhhat bulmaları için atletlere sarımsak verildiği de tarih sayfalarında yerini almaktadır. 

Sarımsak; Kalbin dostudur. Kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve ani felç geçirmeye neden olan damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Alzheimer hastalığına iyi gelir. Kandaki kolesterol seviyesini dengeler. Kabızlığı önler, idrar söktürür. Tansiyonu düşürür. Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır. Kalp adelelerini kuvvetlendirir. Enfeksiyonlara karşı güçlü antioksidan özelliği ile savaşan sarımsak, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kulak iltihaplanmasını giderir. Kan şekeri seviyesini düşürür. Diş ağrısına bire birdir. Bronşit ve nefes borusu rahatsızlıklarına iyi gelir. Kalp, akciğer, karaciğer ve safra kesesi gibi önemli organları güçlendirir. İştah açar. Vücutta ki yara ve çıbanlara iyi gelir. Mide ve bağırsaklarda oluşan enfeksiyonları yok ederek dezenfekte eder. Saç dökülmesi tedavisinde kullanılan sarımsak. Saç dökülmesini engellediği gibi yeni saç çıkmasını da destekler. Gaz söktürücü özelliktedir.

Bugün sizlere şifalı mı şifalı Sarımsak Turşusu tarifimizi hazırladık. Bir ara mutlaka Karnabahar Turşusu tarifimizi de denemelisiniz. Şimdiden ellerinize sağlık...


Sarımsak Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 sap sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 dal kereviz sapı
  • 3.5 su bardağı su (sizin kavanozunuz büyükse üzerine çıkana kadar su ilave edebilirsiniz)

Püf Noktası

*Mutlaka taze sarımsak ile yapılmalı ve sarımsakların sapları biraz kısaltılmalı

Sarımsak Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Turşu kavanozuna 5 sap sarımsağı bütün halde yerleştiriyoruz. 2 yemek kaşığı kaya tuzuyla 3.5 su bardağı suyu karıştırıyoruz ve tuzu eriyince sarımsakların üzerine döküyoruz. Günde bir defa suyunu boşaltıp tekrar tuzlu su ekliyoruz. Bu işlemi 3 gün boyunca tekrar ediyoruz. 4.gün; 1 su bardağı sirke, 2 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 3.5 su bardağı suyu karıştırıp sarımsakların üzeri kapanana kadar ekliyoruz ve 2 dal kereviz sapını ikiye bölüp sarımsakların üzerine koyuyoruz. Arada sırada kontrol ederek ters düz ediyoruz. Isı ve ışık görmeyen bir yerde beklettiğimiz turşumuz 1-2 hafta sonra hazır oluyor.

Bu Tarifi Siz de Yaptınız mı?
7 kişi bu tarifi yaptı
Yorumlar
Henüz yorum yok
Adınız
5.0

Tarif Gönder

Sen de tarifini gönder yayınlayalım
TARİF GÖNDER
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aramıza Siz de Katılın

  • 3050 üye,
  • 1920 tarif,
  • 954 makale
Şimdi ücretsiz katıl